Skip to main content

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Operaties

Verschillende ingrepen zoals sterilisatie, castratie, het wegnemen van gezwellen,… zijn routine en worden in onze praktijk regelmatig uitgevoerd.

Wij werken met gasanesthesie. Dit is de veiligste methode om je dier te verdoven. De consultatieruimte en operatieruimte zijn van elkaar gescheiden.

Ons operatiemateriaal wordt gesteriliseerd in een autoclaaf zodat wij heel steriel kunnen werken.

Vaccinaties

Samen bekijken we welke vaccinaties voor je dier nodig zijn.

Vaccineren tegen hondsdolheid is verplicht als je met je kat, hond of fret naar het buitenland gaat.

Honden worden naast hun basisvaccinatie ook gevaccineerd tegen kennelhoest als ze naar een pension of hondenschool gaan. Maar het wordt ook aangeraden,  als je regelmatig gaat wandelen en hen laat spelen op hondenspeelweides.

Katten krijgen een basisvaccinatie (tegen kattenziekte en tegen niesziekte). Katten die buiten gaan of naar een pension, worden ook tegen kattenleukemie gevaccineerd.

Echografie

Echografie kan vaak heel nuttig zijn bij het stellen van een diagnose of drachtonderzoek.

Bij het maken van een echo gaan geluidsgolven door het lichaam van het dier. Ze worden weerkaatst en door die weerkaatste golven op te vangen, ontstaat een beeld op de monitor. Het maken van een echo is volkomen veilig aangezien er geen straling bij te pas komt. Je kan tijdens het maken van een echo dus gewoon bij je huisdier blijven.

Tandreiniging

De tanden van je huisdier moeten regelmatig  gereinigd worden, omdat er een opstapeling is van bacteriën en tandplaque in de mond. Dit kan leiden tot verlies van de tanden.

Wij werken met een gespecialiseerd toestel voor tandreiniging. Na de detartratie worden de tanden gepolijst, zodat het gebit van je huisdier weer in optimale conditie wordt gebracht.

Vergeet niet dat poetsen helpt om tandplaque te voorkomen!

Voedingsadvies en -verkoop

Er is tegenwoordig zoveel aanbod in voeding dat je door het bos de bomen niet meer ziet. We helpen je graag bij de juiste keuze van gezonde voeding, op maat van je huisdier.

Indien gewenst, kan je ook bij ons aankopen.

Hospitalisatie

Het is nooit fijn om te vernemen dat je huisdier gehospitaliseerd moet worden. Wij zorgen ervoor dat je dier een optimale verzorging krijgt:

  • We hebben veel ruimte voor hospitalisatie zodat we voor alle dieren waarvoor dat nodig is, ruim plaats hebben.
  • De nieuwe kooien hebben een ingebouwde vloerverwarming.
Bloed- en urineonderzoek

Bloedanalyses gebeuren door een extern labo. Het resultaat is dezelfde dag bekend of ten laatste de volgende werkdag.

Urineonderzoek kan in de meeste gevallen in onze praktijk uitgevoerd worden. Voor specifiekere onderzoeken werken we samen met een labo.

Microscopie

Bij sommige klachten kan een microscopisch onderzoek ons meer inzicht geven in de problematiek. Huidinfecties, oorontstekingen, eventuele parasieten in de stoelgang of kristallen in de urine, ... kunnen we op die manier opsporen.

Wij kunnen in onze praktijk zelf microscopische onderzoeken uitvoeren.

Advies bij de aanschaf van een nieuw huisdier

Let er op dat je een dier niet aankoopt bij een broodfokker. Wij helpen je graag op weg in deze wereld.